ГУР закуповує їжу дешевше, ніж Міноборони України

IMG_4747-630x420-1
Фото з архіву. Міжнародний центр миротворчості та безпеки.

Головне управління розвідки купує деякі продукти для військових частин значно дешевше, ніж Міністерство оборони України.

Про це повідомили «Наші гроші» з посиланням на ціни, оприлюднені на порталі Prozorro.

Військова частина А1225, що є частиною забезпечення ГУР МО, оприлюднило звіти про закупівлі харчів, обмундирування та автозапчастин на 16 мільйонів гривень. Ми порівняли ціни харчів з тими, що містяться у вже «виправлених» та знижених контрактах Міноборони. І маємо разючі відмінності.

Наприклад, гурівці купили мінтай по 69 гривень за кіло, тоді як у Міністерства 120 гривень – це найменша ціна по всім контрактам, у тому числі і на поставку харчів військовим, що дислоковані у далекому від лінії фронту Києві.

Рис у ГУР МОУ він навіть дешевший від роздрібних цін магазинів – 26 грн за кіло. А у Міноборони – від 59 грн.

Морква по 12 гривень для ГУР. У Міноборони найдешевша морква – по 28 гривень.

Скриншот зі сайту Міноборони

Що передувало?

21 січня нинішнього року українське видання ZN.UA оприлюднило матеріал, у якому йшлося про завищення цін на послуги організації харчування військових ЗСУ у 2-3 рази. Інформацію отримало від джерела у ЗСУ, зазначили там.

Зокрема, пише видання, що Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз приблизно 7 грн за штуку.

«Саме видання «Дзеркало тижня» через півтори доби після публікації вирізало кілька позицій зі своєї інфографіки, де містилися некоректні порівняння, по яких вже найбільший розголос. На жаль, зробило це без пояснень. Розуміння некоректності по інших позиціях також прийде», — підкреслив Резніков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: