Сторонні звуки з пральної машини: їхні причини та способи усунення

Screenshot_23
фото з відкритих джерел

Купівля габаритної побутової техніки в будинок – подія визначна. Сучасні та функціональні прилади полегшують життя та допомагають вивільнити час, який можна присв’ятити родині. Вартість також грає роль. Кожному покупцеві хочеться купити пральну машинку, які в широкому асортименті представлені в інтернет-магазині “Цитрус” https://www.ctrs.com.ua/ru/stiralnye-mashiny/, за доступною ціною та з необхідними функціями. Таку техніку купляють не на один рік, тому слід уважно підходити до вивчення характеристик й відгуків від інших реальних покупців.

Чому пральна машина починає видавати сторонні звуки

Нова пралка зазвичай видає рівномірний звук під час прання. Якщо ж вмикаєте режим віджимання, гучність трохи зростає. Але з часом власники можуть почути не лише рівномірне гудіння, а й інші не дуже приємні звуки. Чому вони виникають, та як позбавитися?

Гудіння

Гудіння можна почути у різних ситуаціях:

1. Після початку встановлення та запуску програми

Можливо ви перевантажили барабан, що створює додаткове навантаження на двигун. Ще одна можлива причина – ущільнювач занадто щільно примикає до барабана. В ідеалі має бути невеличкий зазор, аби не було тертя та неприємного гудіння.

2. Під час віджимання

Для віджимання одягу барабан починає обертатися ще швидше – до 1000-1400 об/хв. Якщо є знос підшипників та сальника, послаблені шків або болт, що тримають барабан, можна почути гудіння.

3. Під час зливання

Тут може бути три основні причини:

  • Забитий фільтр зливної помпи. Цю проблему можна усунути власноруч заміною або чищенням фільтрувального елементу;
  • Забруднена крильчатка помпи – її також можна почистити без виклику фахівців;
  • Але все буде складніше, якщо вийшов з ладу зливний насос. Відремонтувати його практично неможливо, доведеться міняти.

Тріск, удари, вібрації, дзвін

Передовсім не варто виключати цілком природні причини:

  1. Пралку встановлено на нерівній поверхні, вона трохи перекошена. Це призводить до скорішого зношування двигуна та барабана, пралка ж може самостійно пересуватися й плигати;
  2. Ви забули у кишенях металеві предмети – годинник, новий Айфон, ключі від квартири починають битися об стінки під час обертання барабана.

Характерний металевий тріск можна почути через те, що висохло мастило в підшипниках, або вони взагалі розсипалися. Краще зупинити прання, інакше є ризик, що двигун повністю заклинить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: