У Маріуполі виявили нові масові поховання (супутникові знімки)

photo_5352708327169180405_y
Знімок: Google maps

Google maps оновив супутникові знімки тимчасово окупованого Маріуполя.

Про це повідомили у міськраді 26 квітня.

На мапі виявлені нові сектори масових поховань на Новотроїцькому кладовищі (Лівобережний цвинтар). Цвинтар був до середини липня зачинений та перебував під контролем окупантів.

Знімок: Google maps

Також на мапі можна побачити розбомблений драмтеатр та понівечені й зруйновані росіянами будинки.

Знімок: Google maps

«російські окупанти перетворили український Маріуполь на місто смерті та руїн. Лише за попередніми даними, було вбито десятки тисяч маріупольців. Понад 1350 будинків зруйновані. Проте "руський мир" продовжує стирати наші будинки з мапи міста, залишаючи пустощі та котловани. Однак, їм не вдастся сховати свої злочини. Тепер результат їх вторгнення може побачити кожен», — сказав міський голова Вадим Бойченко.

Знімок: Google maps

Що відбувається у Маріуполі?

Напередодні у тимчасово окупованому місті росіяни розпочали відкриту мобілізацію. В один з навчальних закладів міста надійшло мобілізаційне розпорядження. Тепер чоловіків, які працюють викладачами та першими отримали російський паспорт, відправлять в окопи.

«До цього трьох працівників комунального підприємства окупантів «Автодор» також було мобілізовано та відправлено вмирати за «асвабадителей». Такі випадки не поодинокі. Скоро це стане новою нормою», — коментують у мерії.

Також раніше повідомлялось, що російські окупанти готуються до наступу ЗСУ на Маріуполь, вже третій день до міста надходять засоби ППО. А рф перекинула під місто щойно мобілізованих.

Повідомлялось, що у Маріуполі наразі перебувають близько 30 тисяч російських військових. Окупанти не розуміють з якого боку може бути контрнаступ і тому тримають резерв.

Як там живуть люди?

У окупованому Маріуполі лікарні переповнені. Людей відмовляються госпіталізувати. А морги не встигають забирати тіла померлих. У мерії кажуть, що під час повномасштабного російського вторгнення загинули близько 22 тисяч маріупольців, однак ці цифри можуть бути вищими. Нещодавно були знайдені нові масовані поховання цивільних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: