Українська спортсменка відмовилася потиснути руку суперниці з Білорусі на турнірі в Іспанії (відео)

жж
фото: Еліна Світоліна, btu.org.ua

Тенісистка Еліна Світоліна відмовилася потиснути руку своїй суперниці в матчі білорусці Олександрі Соснович. Це сталося на турнірі WTA1000 в Мадриді.

Про це свідчить відео, опубліковане на офіційному сайті матчу.

Українка програла поєдинок, після чого демонстративно пройшла повз суперницю, не потиснувши їй руку, як це зазвичай прийнято в кінці спортивних змагань. Натомість Світоліна вирушила до судді на вишці і потиснула руку йому.

 

Про Еліну Світоліну

Професійно займатися тенісом вона почала ще у віці п'яти років. А вже у шістнадцять років здобула перемогу на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу серед дівчат. У тому ж, 2010-му році, Світоліна вирвалася в фінал турніру в Уїмблдоні серед юніорів і виграла свій перший турнір в категорії ITF.

У 2012-му році Світоліна пройшла до переможного кінця бразильський 25-тисячник ITF, і тоді ж дебютувала в складі національної збірної України з тенісу в Кубку Федерації.

У 2013-му році спортсменка дебютувала на Australian Open, але вже в першому матчі турніру програла п'ятій ракетці світу. Реабілітацією невдалого початку року для Еліни Світоліної стала бездоганна перемога в 75-тисячнику ITF в Донецьку.

У наступному, 2014-му році, українка змогла дістатися до третього раунду Australian Open, а через рік, завдяки виключно успішний виступ на турнірі Великого Шолома, увійшла в топ-20 тенісисток світу.

У 2018-му році Еліна Світоліна виграла Міжнародний тенісний турнір в Брісбені, в результаті піднявшись у рейтингу WTA на четверте місце по світу, а вже 29 січня добралася до третього місця всесвітнього рейтингу тенісисток.

Довідка

На початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Міжнародний олімпійський комітет запровадив санкції проти спортсменів з цих країн. Однак на практиці все звелося до заборони офіційних змагань на території росії та білорусі, а також до заборони на національну символіку цих країн в матчах на території інших країн. Фактичної заборони на участь самих спортсменів немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: