В Україні запустили чат-бот про безкоштовні послуги для вагітних

пологи

В Україні запрацював чат-бот «Буду мамою». Завдяки йому майбутні мами дізнаватимуться про безкоштовні медпослуги за Програмою медичних гарантій.

Презентація відбулась у четвер, 27 квітня, йдеться на сторінці Національної служби здоров'я України.

Як це працює?

Чат-бот містить алгоритм дій щодо того, як отримати безкоштовний супровід вагітності, медичну допомогу при пологах і неонатальні послуги за Програмою медичних гарантій – прийоми лікарів у жіночих консультаціях, обстеження і ряд аналізів протягом вагітності, а також медичні послуги під час пологів тощо, які мають надаватися пацієнткам безкоштовно.

«Адже послуги для майбутніх мам та дітей безоплатні, їх вартість медичним закладам оплачує Національна служба здоров’я України», — наголошують у Службі.

Скористатися чат-ботом «Буду мамою» можна:

Раніше ми розповідали, що у бюджеті на 2023 рік закладено 1,43 млрд грн на закупівлю «пакунків малюка», а також на надання грошової компенсації родині за невикористані пакунки, які видають у пологових. А медичні заклади по всій країні забезпечено запасами «пакунку малюка» в середньому до кінця червня. На початок року на складах зберігалося 21,7 тис. пакунків малюка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: