Що відомо про ситуацію у селі на Стрийщині, де з-під землі витікав природний газ

827854995n (1)
Фото очевидиці Ірини Тельки

Мешканцям двох будинків, де у ніч проти 27 квітня стався витік природного газу у Розвадові на Стрийщині, рятувальники поки не радять повертатися додому. На місці інциденту другий день працюють фахівці, аби встановити причини.

Про те, що відомо станом на зараз, розповіли у Львівській обласній військовій адміністрації у п'ятницю, 28 квітня.

Нагадаємо, у селі Стрийського району на території шести приватних будинків з-під землі витікав природний газ. На місцях утворилися вирви. Людей, які там мешкали, а саме 29 осіб, у тому чилі 9 дітей, евакуювали.

Зі слів Андрія Годика, який є першим заступником начальника Львівської ОВА, у Розвадові відновили електропостачання там, де його тимчасово вимикали. Наразі на місцях працюють газові служби. Вони обстежують мережі, аби якомога швидше відновити газопостачання у селі.

Тим часом мешканцям двох з шести будинків наразі рекомендують утриматись від повернення в їхні оселі. Відповідні служби мають локалізувати вирви біля будинків. Роботи планують завершити до завтрашнього ранку.

Регіональна комісія, яка опікується цим інцидентом, обходитиме домогосподарства, щоб обрахувати збитки. Їх обіцяють відшкодувати.

Що передувало?

У ніч проти 27 квітня у Розвадові Стрийського району Львівської області на території шести будинків з-під землі стався витік природного газу, заявили у ЛОДА. В одному із житлових будинків газ виходив з-під фундаменту. Газопостачання до села тимчасово припинили. Людей відселили до родичів.

На місці працюють рятувальники, представники Львівської ОВА та інші спеціалісти. Людям рекомендують вертатись додому тільки після дозволу надзвичайників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: