Демократи закликають Байдена передати Україні винищувачі F-16, – ЗМІ

27_main-v1682728230
Фото: © Lockheed Martin

Однопартійці президента США Джо Байдена тиснуть на нього, вимагаючи ухвалити рішення про відправку в Україну винищувачів F-16 та ракет великої дальності.

Про це пише The Hill.

Члени Конгресу від обох партій закликали Байдена поставити Україні реактивну артилерію великої дальності ATACMS і сучасні винищувачі F-16. Однак, адміністрація Байдена поки що відмовляється.

"Обіцянка США в січні надати Україні основні бойові танки M1 Abrams на початку цієї весни, після кількох місяців спротиву з боку Білого дому, дала привід для оптимізму щодо того, що адміністрація Байдена може надати ще більш важке озброєння", - пише видання.

У матеріалі говориться, що важке військове обладнання може стати ключовим для захисту українського народу та будь-якого наступального удару проти російських позицій, стверджують законодавці, і деякі військові лідери США з цим погоджуються.

The Hill називає провідних діячів Демократичної партії, які найбільше тиснуть на Байдена. Це – Джейсон Кроу, Річард Блументаль, Шелдон Вайтхаус, Джаред Голден та Марк Келлі.

Попри заклики, зазначає видання, Білий дім своєї позиції наразі не змінив, відмовившись постачати Україні ATACMS і F-16.

Представники адміністрації підкреслили, що військова допомога наразі зосереджена на постачанні протиповітряної оборони та боєприпасів, які, як стверджують чиновники, є більш нагальними потребами.

«Наша увага зосереджена на українських пріоритетах для цієї боротьби та авіації, тоді як у списку західні, сучасні літаки займають приблизно 8 місце», — сказала помічник міністра оборони Селеста Валландер.

«Ми зосередили ресурси на найпріоритетніших можливостях, і це протиповітряна оборона, артилерія та бронетехніка», – додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: