Львівщина: головні події за добу

photo_2023-04-30_10-51-35
Фото: Телеграм Козицького

За добу, що минула у Львівській області сповіщень про повітряну тривогу не було

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Язазначив очільник Львівщини, упродовж тижня американські фахівці, які спеціалізуються на пластичній та реконструктивній хірургії обличчя, безкоштовно провели у Львівській області 26 операцій для тих, хто постраждав через напад poсiї. Зробили це в межах проєкту Face to Face. До місії готувалися три місяці. Оперували як військових, так і цивільних. Деякі втручання тривали близько 15 годин, лікарям вдалося не лише відновити людям обличчя, а й повернути можливість нормально харчуватися та говорити.

"У п‘яти випадках операції передбачали роботу з мікросудинами. Також в межах місії провели складні реконструкції лицевого скелета з використанням персоналізованих надрукованих титанових 3D імплантів. Дякуємо американським спеціалістам за цю важливу підтримку для наших Суперлюдей!", - зазначив Максим Козицький.

Дрогобицька РВА разом з БФ «КОЛО» передали нашим оборонцям ще чотири автомобілі. Одна машина підсилить роботу ППО, інші допомагатимуть на Харківському напрямку. Транспорт відправили на передову в межах ініціативи #1000_автомобілів_свободи.

"Два автомобілі, які придбали за кошти жителів Жовтанецької територіальної громади, також уже вирушили на фронт до наших захисників із 24-ої окремої механізованої бригади імені Короля Данила та 65-ої окремої механізованої бригади. З вірою в перемогу!", - наголосив начальник ОВА.

У Львові працюють групи самодопомоги для захисників і захисниць, їхніх рідних, а також вимушено переміщених осіб. Група самодопомоги – своєрідний розмовний гурток, у якому беруть участь від 5 до 15 учасників, які хочуть впоратися з якоюсь проблемою. Спілкуючись та підтримуючи одне одного, допомагають собі та іншим.

"Двоє вихованок Рудківської дитячої музичної школи перемогли у заключному турі Всеукраїнського конкурсу виконавців на народних інструментах «Відлуння Митуси». Вітаємо Божену Голуб та Катерину Гук. Пишаємось!" - резюмував Максим Козицький.

Читайте також: На Львівщині внаслідок ДТП у лікарні опинилася 14-річна школярка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: