Меркель заявила, що її політика стосовно росії "не спрацювала, але була правильною"

2823893
Фото: dw.com

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає, що підписані 2019 року Мінські угоди були правильними

Про це вона заявила в опублікованому 29 квітня інтерв'ю Die Zeit, пише сайт Гордон.

На думку політикині, її зусилля щодо мирного врегулювання вторгнення росії на український Донбас у 2014 році були реальним інструментом, здатним вирішити конфлікт і не допустити повномасштабної війни.

"Я намагалася запобігти цій ситуації за допомогою того, що було в моєму розпорядженні. Той факт, що це не спрацювало, не є доказом того, що ця спроба була неправильною. На мій великий жаль, було досить багато тих, хто не був у цьому зацікавлений", – сказала Меркель.

Вона відмовилася прогнозувати, чим закінчиться війна в Україні, але закликала сторони рухатися в бік сценарію, за якого будуть можливі мирні переговори.

У свою чергу, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк назвав колишнього канцлера ФРН Ангелу Меркель людиною, що "поставила Європу в тотальну залежність від російських енергоносіїв" та поставив під сумнів її заяви про те, що нібито Меркель "зробила все, щоб росія не почала війну".

Про це він написав у Twitter в неділю, 30 квітня.

Також Подоляк поцікававися у Меркель, про що Україні говорити під час переговорів з міжнародними воєнними злочинцями, які вона так наполегливо пропонує розпочати.

"Одне питання: переговори про що? Знову про дешевий газ від рф? Але чи обов'язково це має бути… ціною зруйнованих територій України та сотень тисяч невинних українських життів? І головне – з ким? З офіційно визнаними міжнародними воєнними злочинцями? Невже після 430 днів жорстокої війни можна настільки глибоко зневажати свободу, настільки відверто не помічати російських масових убивств і так відкрито ненавидіти право України на самозахист?", – питає він.

Він порадив Меркель "припинити виправдовуватися та заохочувати агресора", якщо вона "не може виправити помилок минулого".

Читайте також: пригожин боїться контрнаступу ЗСУ в Бахмуті, – ISW

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: