«Божа кара за Умань»: у ГУР прокоментували «бавовну» у Севастополі

skrin
Скриншот з відео у Телеграмі развожаєва

Приблизно 40 тисяч тонн нафтопродуктів, які призначались для потреб Чорноморського флоту рф, було знищено внаслідок вибуху у тимчасово окупованому Севастополі 29 квітня.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у коментарі «РБК-Україна».

Він прокоментував це так: «У місті Севастополь 29 квітня відбулася «бавовна», яка є божою карою, зокрема за вбитих цивільних громадян в Умані, серед яких є п'ятеро дітей. Ця кара буде довготривалою».

Також Юсов порадив мешканцям тимчасово окупованого Криму найближчим часом не перебувати поряд із військовими об'єктами та об'єктами, що забезпечують армію рф.

«Нам відомо про розкрадання посадовцями окупаційної влади нафтопродуктів та про інші корупційні дії на цій нафтобазі та інших об'єктах окупантів. Це, безумовно, розширює можливості українських Сил безпеки та оборони», — зазначив представник ГУР.

«Бавовна» у Севастополі

Вдосвіта 29 квітня стало відомо, що у тимчасово окупованому Севастополі горить нафтобаза. Ймовірно, причиною пожежі стало влучання безпілотника. Загорівся резервуар з паливом у Козачій бухті.

До слова, за даними Генштабу ЗСУ, після пожежі, яка спалахнула на нафтобазі в окупованому Севастополі, у місті поширюються чутки про неспроможність захисту російської ППО.

Атака рф по Умані

Вдосвіта 28 квітня російсько-окупаційні війська атакували Україну із літаків стратегічної авіації Ту-95 району Каспійського моря. За даними Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, воїни знищили 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два безпілотники росіян.

В Умані армія рф влучила у житлову багатоповерхівку. Там повністю обвалився під'їзд. Під завалами опинились люди. Унаслідок цього загинули 23 людини, зокрема п'ятеро дітей.

Ситуація в Криму: що відомо?

У тимчасово окупованому Криму, ймовірно, активізувався проукраїнський рух. Це свідчить про високий моральний дух патріотично налаштованих кримчан, вважають у Мінреінтеграції України.

На півострові росіяни створили оборонне угрупування та готуються до оборонних дій, заявили у воєнній розвідці України 17 березня.

Україна змінить стратегію майбутньої деокупації Криму, заявив напередодні секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов.

Перед тим у ГУР розповідали, що ЗСУ вже готуються до деокупації українського Криму. На півострові змінюється ставлення до рф. Воєнна розвідка України ретельно стежить за динамікою настроїв населення.

«Після відновлення територіальної цілісності України в Криму буде реалізовано комплекс необхідних програм для відновлення там нормального і безпечного життя. Кримський півострів знову стане популярним українським курортом», — сказав представник воєнної розвідки України Вадим Скібіцький в інтерв'ю «АрміяInform»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: