Обмін полоненими «всіх на всіх» відбуватиметься поетапно, - Коордштаб

щлллллллл
ілюстративне фото: СБУ

У разі досягнення відповідних домовленостей, українських військових не вдасться повернути в один день.

Про це повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, передає Коордштаб у Телеграмі.

Це питання обговорювали у штабі під час зустрічі з родинами військовослужбовців 210-го окремого батальйону «Берлінго». Присутні були також представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Співробітниці МКЧХ розповіли, що офіційне підтвердження полону надходить від міністерства оборони росії до центрального офісу організації в Женеві, а звідти – до Національного інформаційного бюро України.

Нагадаємо, у середу, 26 квітня, відбувся черговий обмін полоненими. З російського полону повернулися 44 військових, серед яких 36 рядових та сержантів і шість офіцерів. Серед них є також прикордонники, нацгвардійці та моряки.

Крім того,  черговий обмін полоненими. Україна провела на Великдень. З російської неволі вдалося звільнити 130 захисників.

Довідка

Від початку повномашстабного вторгнення рф в Україну вдалось звільнили з полону майже 2 тисячі людей. Ідеться як про військових, так і про цивільних, заявили на початку березня у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: