Перелік країн, де можна скласти мультипредметний тест за кордоном, розширили

прот

Для українських вступників розширили перелік країн і міст, де можна скласти національний мультипредметний тест (НМТ). До нього додалися: Мерш (Люксембург), Майнц (Німеччина), Осло (Норвегія) та Бельдібі (Туреччина).

Про це повідомили Мінреінтеграції.

До 7 травня у персональному кабінеті можна змінити локацію для участі в НМТ на більш зручну. Однак існує обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання. Тож варто не зволікати з вибором і реєструватися, доки є місця.

Тестування за кордоном буде відбуватися так само як і в Україні – у спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах. З учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, навчені українськими експертами.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який регулює вступ до закладів вищої освіти 2023 року. Ідеться про проведення національного мультипредметного тесту (НМТ).

Блок з української мови міститиме 30 завдань, блок з математики — 22 завдання, з іноземної мови — 32, з історії України, хімії, біології — по 30, з фізики — 20. Не буде завдань, які передбачають письмову розгорнуту відповідь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: