Прикордонників на Закарпатті звинуватили в убивстві ведмедиці

длллл

Ужанський національний природний парк на Закарпатті звинуватив українських прикордонників у незаконному полюванні та вбивстві ведмедиці.

Про це йдеться у повідомленні Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

14 квітня прикордонники заявили, що неподалік місця служби прикордонного наряду відділу «Стужиця» Чопського загону оселилася ведмедиця з двома ведмежатами. Зокрема на відео показали одне з ведмежат, яке бачили самого.

«Прикордонники поважають таке сусідство, намагаються не турбувати звірів та дотримуються безпечної дистанції», — йшлося у повідомленні ДПСУ.

Відомо, що застрелено маму ведмежати, яке в середині квітня приблукало села Домашин на Закарпатті.

Зазначається, що в результаті проведеної перевірки отримано інформацію, яка дає підстави вважати, що ведмедиця була вбита внаслідок незаконного полювання прикордонників.

Своєю чергою у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України спростували інформацію про можливу причетність до незаконного полювання своїх співробітників та заявили про необхідність проведення перевірки.

У відомстві розповіли, що на початку квітня цього року на ділянці прикордонного підрозділу "Кам’яниця" Чопського загону прикордонний наряд виявив тіло самця ведмедя, а не ведмедиці.

«Про виявлення тіла звіра керівник прикордонного підрозділу проінформував працівників Кам’яницького лісництва. Останні прибули на місце виявлення мертвої тварини і у присутності прикордонників переконались у природній смерті ведмедя», - йдеться у повідомленні прикордонників.

Також вказується, що після цього лісівники закопали труп тварини у землю, що підтверджується відповідним документом, у якому також зазначено про відсутність ознак вогнепальних поранень.

Крім того, прикордонники наголосили, що відстань від місця, де знайшли тіло ведмедя, становить близько 60 кілометрів від району, де військовослужбовці відділу "Стужиця" раніше виявили ведмежа, про яке йшлося в дописі представника нацпарку.

Слідство триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: