У Львові провели наймасштабніші Всеукраїнські змагання Ігри Нескорених

4rb62849-3dbe4075

Цими вихідними у Львові відбулись Всеукраїнські змагання Ігри Нескорених. Цей відбір до національної збірної, яка восени поїде на Міжнародні ветеранські змагання Invictus Games, став наймасовішим за всі роки.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

У Львові пройшов національний відбір на Invictus Games 2023, що відбуватимуться у Дюссельдорфі. На нацвідбір до Львова приїхала рекордна кількість учасників – 223 військовослужбовці чи ветерани з 24 областей України.

Символічно, що на відкритті Ігор в залі поставили порожній стіл з футболками з іменами полеглих за Україну спортсменів. Всі охочі, хто знав загиблих учасників Ігор Нескорених, міг підписати їх. Після цього футболки передадуть рідним загиблих.

Впродовж двох днів всеукраїнських змагань учасники випробовували себе у 9 видах спорту. Першого дня нескорені змагались у пауерліфтингу, легкій атлетиці, веслуванні на тренажерах та баскетболі на візках. Більшість (а це близько 60%) цьогоріч вперше брала участь у Іграх Нескорених, тож перед кожними змаганнями судді проводили короткий інструктаж, ознайомлювали з правилами та інвентарем.

Одним з «першачків» став 26-річний Олександр Будько з Рівного (позивний «Терен»), який одразу спробував себе у максимальній кількості видів спорту: жим лежачи, біг, веслування, баскетбол на візках і волейбол сидячи.

"У військо я потрапив у травні 2022 року. Воював на Харківщині, Ізюмський напрямок. У серпні в окоп щось прилетіло, навіть не знаю, що саме, і так сталось, що мені ампутували дві ноги. Я одразу розумів, що буду брати участь в Іграх Нескорених, тому почав тренуватись ще до того, як мав протези. Завжди займався спортом і розумів, що хочу це продовжувати, не зважаючи на травми. З протезами з'явилося ще більше можливостей і почав тренуватись у різних видах спорту", – наголошує хлопець.

Цікаво, що останнім змаганням першого дня стала командна гра, а саме – баскетбол на візках. Ця гра є чи не найбільшим експромтом, адже майже всі хлопці вперше сіли у спеціальні візки та зіграли у такий баскетбол. Однак це не завадило згуртованості хлопців, командному духу та веселому проведенню часу.

Другий змагальний день складався із стрільби з лука, велоспорту, плавання та настільного тенісу. Найвидовищнішим з цих змагань став велоспорт. Це єдина частина цьогорічних Ігор Нескорених, яка відбувалась на відкритій локації в центрі Львова, тож львів'яни могли подивитись на змагання та повболівати за учасників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: