Рада дозволила проходити повністю всю медкомісію призовникам та мобілізованим у поліклініках

ббб
Фото: photographee.eu/Depositphotos

Новий закон передбачає створення військово-лікарських комісій у державних лікарнях.

Про це повідомила народна депутатка України Наталія Піпа у фейсбуці.

Отже в разі підписання закону, призовники, мобілізовані зможуть проходити усю медкомісію стосовно придатності до служби у війську не лише у територіальних центрах комплектування та військової підтримки,  а й у державних та комунальних закладах охорони здоров’я.

Слід зазначити, що наразі призовники та мобілізовані проходять частину медкомісії поза межами ТЦК, зокрема у поліклініках та лікарнях.

Зазначено, що це дозволить розширити мережу закладів, де військовослужбовці зможуть проходити військово-лікарські комісії та лікуватися.

Довідка

Військово-лікарська експертиза визначає придатність за станом здоров'я до військової служби призовників, військовослужбовців та військовозобов'язаних, установлює причинний зв'язок захворювань, травм (поранень, контузій, каліцтв) та визначає необхідність і умови застосування медико-соціальної реабілітації та допомоги військовослужбовцям.

Військово-лікарська експертиза  - це медичний огляд:

  1. допризовників, призовників;
  2. військовослужбовців та членів їхніх сімей (крім членів сімей військовослужбовців строкової військової служби);
  3. військовозобов'язаних, офіцерів запасу, які призиваються на військову службу за призовом осіб офіцерського складу, резервістів (кандидатів у резервісти);
  4. громадян, які приймаються на військову службу за контрактом;
  5. кандидатів на навчання у вищих військово-навчальних закладах та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів Міністерства оборони України , учнів військових ліцеїв;
  6. колишніх військовослужбовців;
  7. працівників Збройних Сил України, які працюють у шкідливих та небезпечних умовах праці та залучаються до роботи з джерелами іонізуючого випромінювання , компонентами ракетного палива , джерелами електромагнітних полів, лазерного випромінювання, мікроорганізмами I-II груп патогенності, особливо небезпечними інфекційними хворобами;
  8. працівників допоміжного флоту Військово-Морських Сил Збройних Сил України;
  9. визначення ступеня придатності до військової служби, навчання у ВВНЗ, роботи за фахом;
  10. установлення причинного зв'язку захворювань, травм (поранень, контузій, каліцтв) військовослужбовців, військовозобов'язаних, резервістів.

Основні завдання військово-лікарської експертизи регламентовані пунктом 1.3 розділу першого Положення про  експертизу.

У воєнний час військовослужбовці, військовозобов'язані, працівники Збройних Сил України, крім ВЛК, зазначених у пункті 1.4 розділу II Положення про експертизу, проходять медичний огляд також у ВЛК евакуаційних пунктів, госпітальних баз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: