У Маріуполі росіяни змушують школярів писати лист-подяку окупантам

школа
Ілюстративне фото. Архів ІА Дивись.info

У тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині росіяни змушують місцевих школярів писати листи, у яких діти мають дякувати загарбникам. Також учні нині повинні прочитати повний перелік радянських книг.

Про це розповіли у законній міськраді другого травня.

«Старшокласники отримали завдання – написати листи вдячності російським вбивцям. Вчителі надали шаблон, згідно з яким кожен учень має подякувати за "спеціальну військову операцію" (так на росії називають повномасштабну війну проти України — ред.). І це мають писати діти, чимало з яких втратили близьких, рідних чи друзів саме від російських обстрілів. Неймовірний цинізм окупантів», йдеться в повідомленні.

Фото: Петро Андрющенко, радник міського голови Маріуполя/Telegram

У відомстві додали: у школах Маріуполя окупанти також ввели новий перелік обов’язкових книг для вивчення.

«У них повний радянський набір. Маріупольські учні мають тепер читати «Молоду гвардію» Олександра Фадєєва, «Брестську фортецю» Сергія Симонова та «Як закалялась сталь» Миколи Оставського», кажуть в мерії.

Наприкінці квітня у Службі безпеки України заявили, що викрили вчителів, які добровільно співпрацювали з окупантами в Маріуполі.

Що відбувається у Маріуполі?

Напередодні у тимчасово окупованому місті росіяни розпочали відкриту мобілізацію. В один з навчальних закладів міста надійшло мобілізаційне розпорядження. Тепер чоловіків, які працюють викладачами та першими отримали російський паспорт, відправлять в окопи.

«До цього трьох працівників комунального підприємства окупантів «Автодор» також було мобілізовано та відправлено вмирати за «асвабадителей». Такі випадки не поодинокі. Скоро це стане новою нормою», — коментують у мерії.

Також раніше повідомлялось, що російські окупанти готуються до наступу ЗСУ на Маріуполь, вже третій день до міста надходять засоби ППО. А рф перекинула під місто щойно мобілізованих.

Як там живуть люди?

У окупованому Маріуполі лікарні переповнені. Людей відмовляються госпіталізувати. А морги не встигають забирати тіла померлих. У мерії кажуть, що під час повномасштабного російського вторгнення загинули близько 22 тисяч маріупольців, однак ці цифри можуть бути вищими. Нещодавно були знайдені нові масовані поховання цивільних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: