В Україні викрили схему фінансування «ДНР» на понад 50 млн грн

photo_5370568106856009536_y
Фото: СБУ

У Вінниці та Житомирщині викрили організаторів оборудки, згідно із якою фінансувалась діяльність бойовиків терористичної організації «ДНР» на понад 50 мільйонів гривень.

Про це повідомили у Службі безпеки України другого травня.

Там розповіли, що підозрювані налагодили постачання гірничого обладнання з тимчасово окупованої Донеччини на підконтрольну Україні територію. Такий «товарообіг» забезпечив регулярні надходження до «бюджету» терористичної організації «ДНР» у вигляді «податків» і «зборів». Ці гроші спрямували на матеріально-технічне забезпечення бойовиків на східному фронті.

Для обходу заборони на торгівлю із тимчасово захопленими підприємствами Донеччини ділки створили мережу фіктивних комерційних структур у Житомирській області та в росії.

Розрахунки здійснювали через підсанкційні фінустанови країни-агресора.

Наразі трьом організаторам «схеми» повідомили про підозру у фінансуванні тероризму. (Це ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України). Серед підозрюваних – директор та головний бухгалтер житомирського приватного підприємства.

У квітня в Офісі Генпрокурора України повідомили, що троє учасників терористичної організації обіймали псевдопосади у «міністерстві державної безпеки «ДНР». Їх судитимуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: