Залужний та очільники 4 відомств виступили проти повернення військовим 30 тис. грн

гроші

До Верховної Ради України надійшов лист із проханням відкласти розгляд законопроєкту про повернення 30 тисяч гривень доплат військовим під час воєнного стану. Його підписали очільники оборонних відомств.

Про це повідомив глава фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія. У вівторок, другого травня, він також опублікувавши копію листа.

Зі слів Арахамії, документ підписали очільники Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби, Нацгвардії, а також головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

У листі йдеться, що законопроєкт не враховує особливостей проходження служби в різних регіонах, не розв'язує питання, пов’язані з грошовою винагородою строковиків і курсантів; а також у ньому не вказано джерело фінансування виплат.

Скриншот із допису Давида Арахамії

Залужний, Резніков та інші пропонують відкласти розгляд проєкту постанову № 8312-П, яка блокує повернення військовим доплати у розмірі 30 тисяч гривень. Натомість очільники відомств пропонують зібрати робочу групу з представників Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Генштабу ЗСУ і до кінця травня спільно розробити законопроєкт, який урегулює питання оплати праці бійців.

«Тому будемо пропонувати відкласти розгляд постанови №8312-П і негайно створити робочу групу з представників Верховної Ради, уряду та силового блоку, щоб напрацювати фінальне рішення стосовно чутливого для суспільства питання оплати праці наших захисників», — написав Арахамія.

10 квітня Верховна Рада України проголосувала за повернення військовим доплати в розмірі 30 тисяч гривень.  За відповідне рішення проголосували 277 народних депутатів.

Від 1 лютого 2023 року, згідно з новим порядком виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям, виплати напряму залежать від того, в якому саме районі перебуває військовослужбовець, яка в нього специфіка і складність бойових або спеціальних завдань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: