Росіяни розмістили в приміщенні турбінного відділення енергоблоку ЗАЕС вибухівку

лол

Крім того, там є військова техніка окупантів.

Про це повідомила Державна інспекція ядерного регулювання України.

Представники МАГАТЕ повідомили про факт розміщення російськими окупантами військової техніки, зброї та вибухівки у приміщенні турбінного відділення енергоблоку №4 Запорізької станції. 

У відомстві також нагадали, що наприкінці липня 2022 року російські військові розмістили в машинній залі енергоблока №1 ЗАЕС важку військову техніку з боєкомплектом, а також зброю та вибухівку. А на початку серпня 2022 року з'явилася інформація щодо розміщення воєнної техніки також і в машинному залі енергоблока № 2 ЗАЕС.

Ситуація на Запорізькій АЕС

У квітні міністр енергетики України Герман Галущенко говорив, що ситуація щодо технічної експлуатації ЗАЕС погіршується. Також повідомлялося, що вороги займаються мародерством. 

14 квітня 2023 року з'явилася інформація про те, що окупанти готуються блокувати персонал на Запорізькій АЕС.

17 березня в Генеральному штабі Збройних сил України повідомляли, що російські окупанти створили в Енергодарі нову катівню.

29 березня 2023 року президент України Володимир Зеленський заявив про те, що сумнівається, що МАГАТЕ скоро забезпечить угода щодо захисту ЗАЕС.

Ворог почав повністю контролювали ЗАЕС у березні минулого року.  Біля атомної електростанції не раз лунали вибухи, виникали аварії, але супротивник все одно відмовлявся провести демілітаризацію станції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: