У Львові чоловік 13 років будував наукову кар'єру із підробленими дипломами

344803465_611642960849959_1113644439011041978_n
Фото: ГУ НП у Львівській області

У Львові викрили чоловіка, який робив наукову кар'єру, використовуючи підроблені дипломи. Це все розпочалось ще 2009 року.

Про це розповіли у регіональному управлінні поліції.

За даними відомства, 13 років тому, мешканець Львівського району, якому на той час було 45 років, аби влаштуватись на роботу в один з вищих навчальних закладів регіону надав підроблений Диплом кандидата юридичних наук, нібито виданий йому престижним столичним університетом. Обінявши посаду, йому регулярно виплачували зарплатню.

Уже 2012 року він надав керівництву вишу ще один підроблений диплом того ж столичного університету — доктора юридичних наук, після чого отримав вчене звання професора та підвищення по службі. Тут чоловік пропрацював до 2016 року, після чого перейшов на роботу в інший львівський ВУЗ, де до 2022 року очолював одну з кафедр.

«Від початку своєї «наукової» діяльності він отримував вчені звання доцента та професора, наукові ступені кандидата наук та доктора наук, почесне наукове звання. При цьому йому регулярно нараховувались та виплачувались усі відповідні доплати. Загалом сума незаконних виплат, які отримав зловмисник за ці роки, становить близько 700 тисяч гривень», — повідомили правоохоронці.

Чоловікові повідомили про підозру за двома статтями Кримінального Кодексу України:

  • підроблення документів (Це ч.3 та ч.4 ст.358);
  • шахрайстві (ч.1 та ч. 3 ст.190).

Нині йому загрожує позбавлення волі позбавлення волі до 8 років.

У липні нинішнього року у Києві ліквідували підпільну «типографію», де підробляли довідки про непридатність до військової служби та займалися незаконним переправленням за кордон українців призовного віку.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: