Україна вийшла з угоди про Міжпарламентську асамблею держав СНД

дь

Парламент ухвалив постанову «Про вихід Верховної ради України з угоди про Міжпарламентську асамблею держав-учасниць Співдружності незалежних держав».

Про це повідомив у телеграмі народний депутат Ярослав Железняк.

Він уточнив, що за ухвалення документу проголосували 280 депутатів.

Зазначено, що прийняття постанови в чергове наголосить на незворотності європейського та євроатлантичного курсу України, закріпленого в конституції України.

Так, згідно з текстом постанови, Верховна Рада виходить з угоди про Міжпарламентську асамблею держав-учасниць СНД від 27 березня 1992 року.

Довідка

Міжпарламентська Асамблея СНД утворена відповідно до Угоди про Міжпарламентську Асамблею держав — учасниць СНД, підписану головами парламентів Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Російської Федерації, Таджикистану та Узбекистану 27 березня 1992 року в Алма-Аті.

У 1993-1995 роках часниками МПА СНД стали парламенти Азербайджану, Грузії (вийшов 2010 р.), Молдови; 1999 р. до Угоди про МПА СНД приєдналася Верховна Рада України. У травні 1995 р. глави держав СНД підписали основний документ, що регламентує діяльність МПА СНД — Конвенцію про Міжпарламентську Асамблею держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав. Відповідно до цієї Конвенції, що набула чинності 16 січня 1996 р., Асамблея як міжнародна парламентська організація СНД отримала статус міждержавного органу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: