До Маріуполя, схоже, завітала «бавовна», — радник мера

image-15
Скриншот із відео Маріупольскої міськради

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області пролунав гучний вибух. Його чули мешканці усіх районів.

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко у четвер, 4 травня.

З його слів, вибух зафіксували з боку комбінату «Азовсталь».

Після цього, ймовірно, росіяни підняли авіацію.

Про це свідчить відео, яке оприлюднив Андрющенко. На ньому видно, як низько пролітає над житловим районом «Новосілка» гвинтокрил окупантів, потім він повернув до моря через центр і на Бердянськ, стверджує радник мера.

«Бавовна» у захопленому місті

У ніч проти 22 лютого у тимчасово захопленому Маріуполі на Донеччині ліквідували склад, де росіяни зберігали боєприпаси. Ворожий склад окупанти облаштували у районі аеропорту в Центральному районі міста.

Напередодні повідомлялось про щонайменше 12 вибухів, які пролунали увечері 21 лютого в Маріуполі. За попередньою інформацією, яку публікували у мерії, влучання фіксували неподалік Центрального та Калуміуського районів Маріуполя.

23 лютого пролунали щонайменше три вибухи. Їх чули в районі заводу Ілліча. Це у Кальміуському районі міста.

Що відбувається у Маріуполі?

Напередодні у тимчасово окупованому місті росіяни розпочали відкриту мобілізацію. В один з навчальних закладів міста надійшло мобілізаційне розпорядження. Тепер чоловіків, які працюють викладачами та першими отримали російський паспорт, відправлять в окопи.

«До цього трьох працівників комунального підприємства окупантів «Автодор» також було мобілізовано та відправлено вмирати за «асвабадителей». Такі випадки не поодинокі. Скоро це стане новою нормою», — коментують у мерії.

Також раніше повідомлялось, що російські окупанти готуються до наступу ЗСУ на Маріуполь, вже третій день до міста надходять засоби ППО. А рф перекинула під місто щойно мобілізованих.

Як там живуть люди?

У окупованому Маріуполі лікарні переповнені. Людей відмовляються госпіталізувати. А морги не встигають забирати тіла померлих. У мерії кажуть, що під час повномасштабного російського вторгнення загинули близько 22 тисяч маріупольців, однак ці цифри можуть бути вищими. Нещодавно були знайдені нові масовані поховання цивільних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: