На Миколаївщині викрили російського «крота»: він шпигував за авіацією ЗСУ (фото)

photo_5375277534201105658_y
Фото: СБУ

У Миколаївській області затримали інформатора росіян, котрий шпигував за бойовою авіацією Збройних сил України.

Про це повідомили у Службі безпеки України у четвер, 4 травня.

За даними відомства, «кротом» виявився мешканець тимчасово окупованого Криму. 2014 року він підтримав російсько-окупаційні війська та залишився на території тимчасово захопленого рф півострову.

«Там він отримав паспорт громадянина рф і добровільно став на військовий облік країни-агресора. Згодом на нього вийшов представник російської спецслужби з «пропозицією» щодо негласної співпраці. За вказівкою агресора перед початком повномасштабного вторгнення фігурант прибув до Миколаївської області, де проживають його родичі», — розповіли в СБУ.

На Миколаївщині російський інформатор мав збирати розвіддані про місця дислокації та переміщення українських військ. Для цього торік він мобілізувався до ЗСУ. Перебуваючи у лавах однієї з українських військових частин, чоловік шпигував за переміщенням бойових літаків та позиціями системи протиповітряної оборони нашої держави. Також його цікавила інформація про склади з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами Сил оборони.

Відомості він дистанційно передавав окупантам через свою колишню дружину, яка проживає у Криму і перебуває у полі зору російської спецслужби. Для комунікації використовував анонімний месенджер.

Його затримали під час виконання розвідзавдання на користь рф.

Чоловікові повідомили про підозру за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ. Це ч. 1 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

У квітні на Миколаївщині СБУ затримала зрадника, який збирав розвіддані про Південноукраїнську АЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: