У Львові медики врятували 8-річного хлопчика від ускладнення COVID-19

дллл

У Львові лікують 8-річного хлопчика, який потрапив до лікарні через ускладнення коронавірусного захворювання. Спочатку лікарям здавалося, що у нього отруєння.

Про це повідомляє Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит».

Спершу у дитини були висока температура до 39 градусів, загальна слабкість, біль у животі та блювота. Батьки хлопчика звернулись до центральної районної лікарні. Медики діагностували отруєння та надали лікування.  Однак, стан хлопчика лише погіршувався, з’явився м’язовий біль, а також не зникав біль у животі.

Медики помітили у Назарчика синюшність шкірних покривів, порушення ритму серцевих скорочень та двобічну пневмонію, відтак перевели його до реанімації. Потім хлопчика перевели у лікарню.

Дитину перевели на ШВЛ. Крім того, було прийнято рішення встановити тимчасовий кардіостимулятор. Водночас, до лікарні приїхав аритмолог Сергій Бурковський, який не побоявся усіх ризиків та встановив прилад, який ще називають «штучним водієм серцевого ритму».

Зараз стан 8-річного Назара покращується. Його серце вже працює на 100%. Невдовзі йому мають забрати тимчасовий кардіостимулятор. Ще деякий час хлопчик пробуде у лікарні під наглядом медиків.

Постковідні ускладення в дітей

Середня тривалість лікування коронавірусу у дітей невелика - приблизно 5-7 днів. Далі, згідно із наказом, вони проходять амбулаторне лікування. Щоправда, все залежить від стану дітей. Найдовше у львівському ОХМАТДИТі лікували дитину упродовж двох місяців.

Діти, які пройшли через реанімацію, часто мають неврологічні ускладнення. Спеціальної реабілітації в лікарні малі пацієнти не проходять, лише у найскладніших випадках з ними працюють спеціальні люди – реабілітологи.

Дитяча вакцинація

Оскільки кількість хворих і госпіталізованих дітей стрімко зростає, все частіше почали говорити про вакцинацію від коронавірусу дітей.

Починаючи з кінця липня 2022 року, врахувавши наукові дослідження, рекомендації ВООЗ, вакцину Comirnaty/Pfizer-BioNTech дозволили використовувати дітям віком від 12 років в Україні. Міністерство охорони здоров'я України дозволило вакцинацію дітей у віці від 12 до 17 років від коронавірусу з використанням вакцини виробництва Pfizer/BioNTech.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: