Львівський бізнесмен в обхід санкцій постачав до рф «Роллс-Ройси» та «Майбахи»

photo_5380023013501683349_y

До організації оборудки причетний львівський підприємець, який раніше проживав у росії і має там власний бізнес.

Про це повідомляє СБУ.

Фігурант скористався тим, що більшість світових автокомпаній вийшли з ринку рф. Тож ділок налагодив схему переправлення елітних авто на територію росії. Серед замовників підсанкційних марок були представники топменеджменту кремлівського монополіста Газпром і пропагандистського телеканалу russia today.

З серпня 2022 до березня 2023 року бізнесмен нелегально переправив російським «замовникам» 45 автомобілів на загальну суму понад 3 млн євро.

Фігурант купував преміальні транспортні засоби в українських автосалонах та оформлював їх на підконтрольні комерційні структури. Потім за підробленими документами він переправляв їх транзитом через територію Євросоюзу до білорусі, а звідти - до росії.

Крім того, ділок подав до Державної податкової служби України заяву на відшкодування ПДВ на загальну суму понад 6 млн грн. Співробітники Служби безпеки викрили цю оборудку і заблокували її.

До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 17 підприємств, більше ніж півсотні нежитлових виробничих приміщень у різних регіонах України, у тому числі в Криму, 22 квартири у Києві та Львові, майже три десятки земельних ділянок і більше ніж 40 елітних автомобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: