На коронації Чарльза ІІІ разом з першою леді Україну представлятиме прем'єр-міністр

лоо

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прибув до Лондона де разом з першою леді Оленою Зеленською візьме участь у церемонії коронації Чарльза ІІІ.

Про це посадовець повідомив у телеграмі.

Крім того, Шмигаль планує низку зустрічей задля зміцнення відносин України та Великої Британії. Він розраховує на посилення всебічної підтримки нашої держави та на збільшення санкційного тиску на Росію.

Важливо, що сама Олена Зеленська ще вчора приїхала до Лондона. Вона зустрілася с дружиною прем’єра Великої Британії Акшатою Мурті. Під час зустрічі Олена Зеленська подякувала Британії за підтримку України, зокрема за організацію Євробачення спільно з українськими партнерами.

 

Коронація Чарльза ІІІ

Цієї суботи, 6 травня, у Вестмінстерському абатстві в Лондоні відбудеться справді непересічна подія – коронація короля Чарльза ІІІ. Британські монархи залишаються єдиними в Європі, які вже понад тисячу років зберігають традицію коронації. До того ж, для них це буде перша коронація у XXI столітті. «Слово і діло» зібрало цікаві факти про подію, яка має кодову назву «Золота сфера».

Зазначається, що церемонія коронації буде коротшою і менш масштабною, ніж була у Єлизавети II у 1953 році. Тим не менш, коштуватиме вона у кілька разів дорожче – 250 млн фунтів стерлінгів (150 млн на заходи безпеки та 100 млн на саму церемонію та триденне святкування) порівняно з 47 млн фунтів у перерахунку.

Коронація Чарльза ІІІ складатиметься з кількох основних подій. У суботу о 12:20 за київським часом розпочнеться хода до Вестмінстерського абатства. Король вирушить туди в новій кареті – Diamond Jubilee State Coach: екіпаж був створений у 2010 році, для нього потрібна упряжка з шести коней. Незважаючи на зовнішню традиційність, у кареті є кондиціонер та гідравлічна підвіска. До речі, повернеться до палацу король у традиційній кареті Gold State Coach.

Чарльз проїде до Вестмінстерського абатства коротшим маршрутом, ніж його мати у 1953 році.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: