У Львові прощатимуться із двома полеглими воїнами

1u5a8271-ad896231
Ілюстративне фото. Автор: Роман Балук

Цієї суботи, шостого травня, у Львові проведуть в останню путь двох воїнів, які загинули у боях із російсько-окупаційними військами, повідомили у міськраді.

Розповідаємо, ким були захисники.

Віталій Кріса 

Львів'янин загинув на фронті 1 травня. Воїнові було 46 років.

Навчався у Ліцеї №93 Львівської міської ради. Здобув дві вищі освіти у Національному університеті «Львівська політехніка», де також закінчив військову кафедру.

Віталій Кріса. Фото: ЛМР

Після завершення навчання працював у банківській сфері, обіймав керівні посади у місцевих відділеннях Акціонерного товариства «УкрСибБанк» та Публічному акціонерному товаристві «Дельта Банк». У вільний час захоплювався садівництвом.

У жовтні 2022 року став на захист Батьківщини до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Боровся із російськими загарбниками на Донеччині.

У Віталія Кріси залишилися батьки, дружина та двоє синів.

Юрій Бережецький

Уродженець Донецька загинув у боях з росіянами 18 квітня. Йому було 47 років.

Здобував вищу освіту за спеціальністю «інженер-електромеханік». Проживав у Черкасах, згодом перебрався до села Новоукраїнка Черкаської області. Працював електриком у Сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю «Україна».

Юрій Бережецький. Фото: ЛМР

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації переїхав до Львова. Добровольцем вступив до складу військової частини А4084, виконував бойові завдання на посаді командира відділення кулеметного взводу стрілецької роти на території Донецької області.

Де і коли відбудеться прощання?

Чин похорону розпочнеться о 10:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 10:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: