«Вагнерівці» заявили про вихід з Бахмута 10 травня (відео)

тааа

Причиною такого рішення вони називають «снарядний голод».

Відповідну заяву опублікували в телеграмі пресс-служби власника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

«Вагнерівці» опублікували відео, в якому висловити намір передати свої позиції підрозділам міноборони Росії. Найманці ж, які вижили в боях, перейдуть у тилові табори.

Зазначено, що вони хотіли захопити Бахмут до 9 травня. Однак, поскаржився Пригожин, бійцям нібито давали лише 10% необхідних боєприпасів. А з 1 травня майже повністю припинилися постачання.

Читайте також: У населеному пункті Станиця Луганська сталася бійка між військовослужбовцями зс рф та найманцями ПВК “вагнер”, яка переросла у перестрілку.

Хто такі «вагнерівці»

Це незаконне збройне формування, міжнародна злочинна терористична організація, що комплектується російськими та іноземними найманцями, засудженими злочинцями. Створена 2013 року в Російській Федерації  для участі у збройних конфліктах без залучення регулярних військ. Від 2022 року згадується також під назвою ПВК «Ліга».

Бере участь у бойових діях, зокрема, на сході України з 2014 року та під час повномасштабної війни проти України на боці Росії, у Сирії на боці союзника Росії режиму Асада, у Судані, у Лівії, у ЦАР. Учасники групи підозрюються в численних воєнних злочинах, у злочинах проти людяності тощо, зокрема на території України. Включена до санкційних списків США, Європейського Союзу та Японії. 26 січня 2023 визнана Міністерством фінансів США транснаціональною злочинною організацією та 6 лютого 2023 року Верховною Радою України — міжнародною злочинною організацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: