Внаслідок обстрілів російськими військами в кількох областях України зникло світло

бю

Світла немає в Донецькій, Херсонській та Харківській областях.

Про це повідомляє Укренерго.

Так у Донецькій та Херсонській областях через обстріли пошкоджені розподільчі мережі, зникло світло. У Харківській області росіяни теж вдарили по енергооб'єктах. А мешканців Ірпені відключили від електроенергії тимчасово - у частині міста проводять ремонти на енергомережах.

Крім того, відомо, що сили противника обстрілювали об'єкт генерації у Донецькій області понад дві години поспіль. Попри великий обсяг пошкоджень, електростанція досі працює.

Також через обстріли окупантів залишається знеструмленою частина споживачів у Запорізькій, Сумській, та Чернігівській областях.

Чому немає світла в Ірпені

Без світла сьогодні й частина міста Ірпінь Київської області. Тут проводять ремонтні роботи на об'єктах електромереж через аварію, яка трапилась напередодні. 

За словами мера міста Олександра Маркушина, зараз знеструмлені три кабельні лінії, які забезпечують жителів Ірпеня електроенергією. Енергетики вже виїхали на місце аварії та шукають місце пошкодження для подальшого ремонту.

Поки терміни відновлення електропостачання невідомі. Жителям Ірпеня також повідомили про можливі перебої зі світлом у зв'язку з оперативними перемиканнями на одній з високовольтних підстанцій, де проводяться роботи.

Ситуація в енергосистемі України

Нагадаємо, зараз в енергосистемі зберігається достатній резерв потужності. Вже розпочався експорт електроенергії у Словаччину (200 МВт щогодини), триває експорт у Польщу (75 МВт щогодини) та Молдову (99-134 МВт у різні години). Також зі Словаччини продовжується незначний імпорт (2-4 МВт у різні години).

Натомість складна ситуація з енергопостачанням залишається вздовж лінії фронту. Вчора внаслідок пошкодження мереж російськими обстрілами Херсон та частина області тимчасово були знеструмлені. Енергетики оперативно відновили живлення.

Відновлення енергосистеми після масованих атак росіян триває. Пріоритетним наразі є відновлення надійності живлення. Ремонтні бригади працюють на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак. Щоб зменшити навантаження на енергосистему, яка зазнала тяжких пошкоджень ворога і все ще продовжує відновлюватися. Просять, за можливості, переносити використання потужної техніки на нічні та денні години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: