Чемпіонат України серед юнаків та дівчат: важкоатлети Львівщини здобули нагороди

image-18
Фото: управління молоді та спорту ЛОВА

Семеро важкоатлетів з Львівщини здобули нагороди чемпіонату України серед юнаків та дівчат до 15 та до 17 років, який завершився 6 травня.

Про це повідомили в управлінні молоді та спорту обласної військової адміністрації.

Серед дівчат до 15 років бронзові нагороди у ривку, поштовху та сумі двоборства у ваговій категорії до 81 кг здобула львівська важкоатлетка Віталіна Мицак. Тренує спортсменку Тетяна Малявська. Також три бронзи у активі львів’янки Софії Мулик серед дівчат до 17 років у ваговій категорії до 76 кг. Її тренують Сергій Тузяк, Василь Плюта та Віктор Кінарьов. 

Лідером перегонів юнаків до 15 років у ваговій категорії до 55 кг став цьогорічний призер Кубку України серед чоловіків Віталій Сорока. Спортсмена тренує Олександр Корчинський. У його активі три золоті нагороди. Срібло у ривку в цій же ваговій категорії здобув Маркіян Мочерад, якого тренує Тарас Кінах. Обидва спортсмени зі Львова.

Тріумфально завершив свій виступ богатир з Жидачева Сергій Лишега, зібравши весь комплект золотих медалей у ваговій категорії до 67 кг, він випередив найближчого суперника на 22 кг. Також Сергій вперше виконав норматив майстра спорту України. Тренує важкоатлета Юрій Лишега. 

Серед юнаків до 17 років бронзові нагороди у поштовху та сумі двоборства вагової категорії до 55 кг виборов ще один вихованець Юрія Лишеги –  Андрій Лишега. На змаганнях молодому спортсмену вручили посвідчення майстра спорту України, норматив якого він виконав на звітному юнацькому Чемпіонаті України восени.

Три срібні нагороди серед юнаків до 15 років у ваговій категорії до 96 кг також зміг вибороти Василь Лисак з Самбора.

Три спортсмени Львівщини Віталій Сорока, Сергій Лишега та Василь Лисак продовжать підготовку до Чемпіонату Європи серед юнаків до 15 та до 17 років у складі збірної команди України.

Буквально декілька місць відділили від нагород також спортсменів Львівщини Вікторію Футрик, Діану Гомель,  Дениса Вінтоніва, Олександра Дроня, Андрія Малоросіянцева, Андрія Галапаца, Юрія Орача, Олександру Верещук, Юрія Болозовського, Олега Яремка та Богдана Фуртеса. Спортсмени посіли 4–6 місця.

Напередодні львів'янка Христина Погранична стала срібною призеркою Міжнародного турніру з художньої гімнастики, що відбувається у Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: