Ймовірно, окупанти розпочали мобілізацію у Маріуполі

пппп

Один з місцевих мешканців отримав направлення на медкомісію від військкомату.

Про це повідомляє місцева влада.

Зазначено, що першими у Маріуполі росіяни мобілізують чоловіків так званої «бюджетної сфери». Працювати призовні комісії вже почали. Ворог планує призивати чоловіків до серпня.

Під виглядом «евакуації» росіяни хочуть мобілізовувати чоловіків з окупованих територій

За даними Центру національного спротиву станом на 7 квітня 2023 року в уряді рф обговорюють зміни до постанови щодо порядку евакуації населення.

Одне з питань до обговорення – це процес евакуації військовозобов’язаних чоловіків. Зокрема окупанти хочуть фільтрувати населення на тимчасово окупованих територіях під час так званих евакуацій. І чоловіків хочуть вивозити до окремих таборів, де  їх передадуть в підпорядкування військкоматів.

Сама постанова стосується й територій рф. Відтак, ймовірно, росіяни планують протестувати даний процес на ТОТ України з подальшим застосуванням на території рф. 

У Нацспротиві нагадують, що росіяни навмисно ініціюють гуманітарні кризи на ТОТ закриваючи лікарні та аптеки, аби зробити після цього життя місцевих нестерпним. Водночас жителів ідеологічно прокачують щодо контрнаступу ЗСУ й “подальших руйнувань та репресій”. Натомість мешканцям пропонують виїхати, й обіцяють грошову компенсацію. Насправді ж росіяни мають на меті змінити демографічний склад населення, та створюють пропагандистську картинку про «тікаючих» від України жителів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: