На благодійному аукціоні у Львові зібрали майже 5 млн грн на укриття в пологовому

аукціон
Фото ЛОВА

У Львові пройшов благодійний аукціон «Промінь». Під час нього вдалося зібрати майже п’ять мільйонів гривень

Про це повідомляє пресслужба Львівської державної адміністрації. 

7 травня у Львові відбувся аукціон в рамках мистецького проєкту «Ми і світ». Аукціон відбувся вже вчетверте. Зібрані кошти скерують на створення операційної в укритті Львівського обласного клінічного перинатального центру, вартість якого становить 5,5 млн грн.

Під час аукціону було реалізовано 90% із 65 представлених творів мистецтва – картин і скульптур. Від торгів вдалося виручити 4 млн 800 тисяч гривень. Половину зібраних коштів скерують на закупівлю медичного обладнання та оснащення «Операційної в укритті» Львівського обласного клінічного перинатального центру. Решту –  передадуть митцям за їхню роботу. 

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький долучився аукціону та торгів. Очільник Львівщини зауважив, що ворог атакує цивільні об’єкти та становить загрозу в будь-якому місті України. Тому важливо максимально подбати про безпечні умови для вагітних. 

«Мистецтво несе в світ величезну силу переконання. Сьогоднішні лоти допоможуть жінкам народжувати навіть під час війни українців, які продовжать будувати Українську Державу. Закликаю купувати та колекціонувати українське мистецтво і показувати його світові», – розповів Максим Козицький.

На аукціоні були представлені твори відомих митців – Івана Марчука, Любомира Медведя, Михайла Дзиндри та ін., а також молодих художників – Катерини Резніченко, Катерини Ковальчук, Римми Виноградової та ін.  

Аукціон відбувся вчетверте. Два попередніх пройшли у Львові, третій  –  у Варшаві. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: