На Донеччині жінка працювала на «вагнерівців», які штурмують Бахмут

photo_5386611291470284455_y
Фото: СБУ

У Донецькій області викрили ще двох ворожих інформаторок, які «зливали» окупантам локації Сил оборони у фронтових та прифронтових районах. Одна із них працювала на «вагнерівців», які штурмують Бахмут.

Про це повідомили у Службі безпеки України 8 травня.

Так, мешканка Бахмутського району збирала для ворога інформацію про місця розташування вогневих позицій та маршрути переміщення українських військ поблизу райцентру. Отримані відомості вона надсилала бойовикам російської приватної військової компанії «Вагнер» через своїх знайомих, які проживають в росії. Для комунікації використовувала месенджер Телеграм, а розвіддані переправляла у вигляді аудіоповідомлень та міток на електронних картах.

Ще одна затримана — жителька Слов’янська, яка перебувала на прямому «зв’язку» з кулеметником окупаційного угруповання рф на східному фронті. Жінка «познайомилась» з окупантам через заборонену російську соцмережу «Однокласники». За його вказівкою вона передавала загарбникам дані про пересування підрозділів Сил оборони поблизу міста. Також вона надала агресору координати місцевої поліклініки та однієї із шкіл.

Фото: СБУ

Обох фігуранток затримали під час виконання ними ворожих завдань. Їм повідомили про підозри. Наразі жінки перебувають під вартою.

СБУ затримала інформатора розвідки рф, який «зливав» дані про цивільні об'єкти на Донеччині у березні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: