Російський військовий розганяв учасників мирної акції протесту в Новій Каховці на підтримку України

photo_2023-05-08_16-08-34

Українські правоохоронці хочуть притягнути його до відповідальності.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, у лютому 2022 року командир тактичної групи 378-го окремого батальйону оперативного призначення військ нацгвардії рф разом із підлеглими окупували місто Нова Каховка Херсонської області. Там вони придушували опір місцевого населення окупації та схиляли місцевих до спавпраці із загарбниками. Крім того, вони незаконно затримували, ув'язнювали та вбивали цивільних.

Під час мітигну на підтримку України в березні 2022 року ці російські військові стріляли з автоматів, жбурляли світлошумові та димові гранати, били гумовими кийками і використовували сльозогінний газ проти мирних людей.

Слідство триває.

Деокупація Нової Каховки

Російські окупанти захопили місто Нова Каховка на Херсонщині ще 24 лютого 2022 року. Від того часу там загарбники облаштували фактично свою військову базу, проте ЗСУ періодично обстрілювали місця дислокації росіян та знищували ворожі склади зі зброєю. 

А залишили російські окупанти місто в березні цього року. Перед цим вони пограбували місцеве населення, вкравши побутову техніку та дорогоцінності. 

Про це 23 березня йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ. 

Читайте також: У Новій Каховці на Херсонщині з самого ранку 13 вересня 2022 року росіяни проводили фільтраційні заходи.

Мітинги у Новій Каховці в березні 2022 року

В тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині українці проводили багатотисячний мітинг. Уся площа міста зараз у кольорах українського прапора. Незважаючи на тимчасову окупацію ворогом, все місто піднялося на акцію протесту. Тоді багатотисячна хода прямувала центральними вулицями Нової Каховки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: