СБУ: актор з рф закликав знищити Україну

Vladimir_Mashkov_2018
Володимир Машков. Фото: вікі

Російський актор-пропагандист Володимир Машков публічно виправдовує збройну агресію рф. Служба безпеки України повідомила йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Про це заявили у пресслужбі відомства у понеділок, 8 травня.

Там зазначають, що підозрбваний входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва росії. Після початку повномасштабного вторгнення він неодноразово виступав на підтримку окупантів під час масових заходів за участю російського диктатора путіна.

Також у власному Телеграм-каналі та персональній сторінці в Інстаграм із загальною аудиторією понад 200 тис. підписників Машков регулярно героїзує воєнні злочини рашистів.

У своїх численних інтерв’ю та виступах в ефірах центральних російських каналів він закликав до «приєднання» Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей України до складу рф.

Крім того, Машков незаконно приїздив до тимчасово окупованих Криму та східних районів України для участі у пропагандистських заходах на підтримку агресивної війни проти нашої держави.

Згідно із експертизами СБУ, підтвердили факти його підривної діяльності на користь кремля.

Авторові повідомили про підозру за трьома статтями ККУ:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 1 та ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).

Наразі Машков перебуває на території рф.

Раніше ми розповідали, що блогер-мільйонник з України, який підтримує збройну агресію рф, отримав підозру СБУ за п’ятьма статтями ККУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: