Аграрії, чиї угіддя заміновані, зможуть не сплачувати податок

хххх
фото: curcul

Набрав сили закон, яким передбачено звільнення аграріїв та власників земельних ділянок від сплати податків на заміновані, забруднені, окуповані землі та угіддя, на яких ведуться бойові дії.

Про це повідомила Харківська ОВА.

Як зауважив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов, такі пільги можна отримати, звернувшись до органів місцевого самоврядування.

«Для цього до них мають звернутись платники податків із відповідною заявою, в межах якої вони мають вказати кадастрові номери таких ділянок», - пояснив він. 

Нагадаємо, кілька днів тому в Бериславському районі Херсонської області чоловік за кермом трактора наїхав на міну, залишену російсько-окупаційними військами. Усе сталось селі Максима Горького.

А в березні на російській міні у Харківській області підірвався тракторист. Такі інциденти в області є розповсюдженим явищем.

Про закон

Зазначений Закон звільняє від необхідності сплачувати плату за землю,  мінімальне податкове зобов'язання та єдиний податок за сільськогосподарські угіддя, які розташовані на територіях, де ведуться чи велися бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, та за землі, що перебувають у консервації, або забруднені вибухонебезпечними предметами.

Мінна небезпека

Наприкінці 2022 року у Держслужбі з надзвичайних ситуацій України розповідали, що від початку повномашстабного російського вторгнення на ворожих мінах підірвались майже пів тисячі людей. Загинули щонайменше 185 постраждалих. Там повідомляли, що заміновано 30% територій країни, це за площею як дві Австралії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: