Двоє агентів рф готували теракти проти командування ЗСУ на Запоріжжі

photo_5391114891097654948_y
Фото: СБУ

У Запорізькій області затримали російських агентів, які готували теракти проти командного складу Сил оборони та спецпризначенців Служби безпеки України.

Про це повідомили в СБУ у вівторок, 9 травня.

Одним із учасників групи був колишній військовий, а іншим – особистий водій місцевого високопосадовця-чиновника.

Керівником агентурної групи був мешканець Запоріжжя, колишній військовий. Після початку повномасштабного вторгнення він звернувся до свого брата, який проживає в Санкт-Петербурзі, з проханням «організувати» йому «контакт» з російською спецслужбою. Невдовзі у приватній переписці на нього вийшов кадровий співробітник фсб, який поставив йому задання розвідувально-підривної діяльності проти України. Для їх виконання зрадник залучив свого знайомого, який працював водієм в очільника однієї з районних адміністрацій Запоріжжя. За вказівкою фсб водій «в темну» використовував посадовця, приховано записуючи його телефонні розмови в автомобілі. Крім того, зрадники «наводили» ворожі повітряні удари на мости та залізничні переїзди.

Російські агенти збирали «погодинну» інформацію про місця тимчасового базування та маршрути переміщення українських захисників. Отримані відомості передавали до фсб через закритий чат у Телеграмі. За координатами ворожих агентів окупанти хотіли здійснити прицільні удари ракетами.

Також підозрювані розглядали «варіант» фізичної ліквідації українських захисників через приведення в дію вибухівки. Для підготовки терактів російські агенти отримали від своїх «кураторів» з фсб 4 тисячі доларів «авансу».

Обом затриманим повідомлено про підозру за двома статтями ККУ. Їм обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Тим часом на Львівщині засудили чотирьох чоловіків, які намагались організувати терористичний акт на одній із електропідстанцій області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: