Львівщина впровадить британські стандарти допомоги людям із серйозними хворобами

333

Провідний британський нейрохірург та письменник Генрі Марш допомагатиме Україні у розвитку та реформуванні паліативної допомоги.

Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький.

У межах домовленостей разом із фондом Генрі Марша «Hospice Ukraine» та фондом «SMART Medical Aid» місцева влада створить пілотну мобільну паліативну бригаду. Вона допомагатиме пацієнтам, які перебувають у паліативному відділенні однієї з обласних лікарень.

В межах проєкту для українських медиків проведуть навчальний курс, забезпечать каретами швидкої допомоги та необхідним обладнанням. Ключова мета – зменшити страждання людей з важкими та невиліковними хворобами.

Що таке паліативна допомога

Паліативна допомога — це вид медичної допомоги для людей із серйозними хворобами. Завданням цього типу допомоги є полегшити симптоми і зменшити страждання від серйозної хвороби. Мета — покращити якість життя як пацієнта, так і сім’ї, рідних та близьких. Таку допомогу надають пацієнтам у будь-якому віці та на будь-якому етапі серйозної хвороби. Тому без спеціально підготовленої команди лікарів, медсестер та інших фахівців, що працюють разом з іншими лікарями пацієнта, не обійтися.

Хто такий Генрі Марш

Всесвітньо відомий нейрохірург з Великобританії. Нагороджений Орденом Британської імперії. Серед іншого він знаний 23-річною просвітницькою роботою в Україні, де провів десятки блискучих операцій на мозку.

Народився у Лондоні 5 березня 1950 року. Навчався у Оксфордській школі і Вестмінстерській школі Лондона. Пізніше студіював політологію, філософію, економіку у Оксфордському університеті. Отримав відзнаку Королівської медичної школи. Працював у Atkinson Morley Hospital - одному з найпрогресивніших нейрохірургічних відділень країни. Він спеціалізувався на роботі на мозку під місцевою анестезією і у 2004 році став героєм документальної стрічки BBC „Ваше життя у ваших руках”.

Починаючи з 1992 року Марш співпрацює з нейрохірургами в колишнього СНД, в основному, в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: