Один Т-34, пару Іскандерів та «жалюгідне кхе-кхе від пуйла»: реакція на парад на росії

964857a1282562ed8d3e0e90e03b22e5
Ілюстрація з мережі

Цього року парад на росії, прурочений Дню пабєди, тривав 45 хвилин. Не відбулась також повітряна частина. Марширували лише курсанти російських військових закладів. А з техніки участь брали тільки декілька танків Т-34, кілька одиниць оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер» та зенітно-ракетний компсенс С-300.

ІА Дивись.info зібрала реакції на це з Мережі.

Фото з мережі

На параді російський диктатор володимир путін заявив, що проти країни, яку він очолює, ведеться «справжня війна» і цинічно додав, що прагне мирного майбутнього у світі.

«Сьогодні цивілізація знову перебуває на переломному рубежі, проти нашої батьківщини знову розв'язана справжня війна. Але ми дали відсіч міжнародному тероризму, і ми будемо захищати мешканців Донбасу та забезпечувати власну безпеку. Ми хочемо бачити майбутнє мирним, вільним та стабільним», — сказав диктатор рф.

І додав, мовляв, на росії немає недружніх держав ні на заході, ні на сході. Утім, як зазвичай, путін звинуватив Захід у провокації конфліктів та переворотів, нібито саме там прагнуть знищити рф.

Диктатор також повторив пропагандистську тезу про те, що Україна нібито «стала заручником державного перевороту та розмінною монетою в руках Заходу».

Диктатор каже, що майбутнє рф вирішується на «на передовій», тобто в Україні, на яку росія нападала ще 2014 року.

Парад окупантів, до слова, тривав 45 хвилин. І не відбулась повітряна частина, про скасування якої не попереджали. Показово, що марширували лише курсанти російських військових закладів. А з техніки участь брали тільки декілька танків Т-34, кілька одиниць оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер» та зенітно-ракетний компсенс С-300, з якого росіяни гатять по Україні.

Відомо, що красну площу на росії закривали за два тижні до Дня пабєди.

Щороку в центрі російської столиці влаштовують парад за участі військових та військової техніки. За даними російських пропагандистських видань, нинішнього року очікувалось участь понад 10 тисяч військових та 125 одиниць техніки.

Тим часом нагадуємо, що російсько-окупаційні війська продовжують зазнавати суттєвих втрат у повномасштабній війні, яку розв'язала рф 24 лютого 2022 року.

За даними Генерального штабу Збройних сил України на 9 травня, українські захисники знищили вже понад 195 тисяч загарбників.

А також таку техніку ворога:

  • танки‒ 3734 (+4) од,
  • бойові броньовані машини ‒ 7257 (+4) од,
  • артилерійські системи – 3031 (+13) од,
  • РСЗВ – 554 (+0) од,
  • засоби ППО ‒ 307 (+1) од,
  • літаки – 308 (+0) од,
  • гелікоптери – 294 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2618 (+4),
  • крилаті ракети ‒ 955 (+8),
  • кораблі /катери ‒ 18 (+0) од,
  • автомобільна техніка та автоцистерни – 5969 (+11) од,
  • спеціальна техніка ‒ 388 (+4).

Водночас у багатьох регіонах на росії вирішили відмовитись від параду на 9 травня, буцімто, зважаючи на питання безпеки. Зокрема, не буде його й у анексованому росією Криму, а також у Бєлгороді та Курську, що межують з Україною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: