СБУ: ще понад пів сотні депутатам російської держдуми загрожує довічне ув'язнення

photo_5391114891097655226_y
Фото: СБУ

Служба безпеки України зібрала докази на ще 59 депутатів державної думи рф, які сприяли розв’язанню повномасштабної війни проти України.

Про це повідомили у пресслужбі відомства 9 травня.

Там нагадують, що 15 лютого торік вони проголосували за постанову про звернення до президента рф з проханням визнати «незалежність» тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. На підставі депутатського звернення 21 лютого очільник кремля підписав відповідні укази. Уже наступного дня російські депутати підтримали ратифікацію «договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» між країною-агресором і терористичними організаціями «л/днр».

Після цього ватажки терористів «офіційно» звернулися до російського президента з проханням надати їм військову допомогу у відбитті надуманої ними «агресії». Відтак 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України.

Тим самим російські депутати сприяли реалізації кремлівського плану щодо спроб захоплення нашої держави.

СБУ повідомила про підозру депутатам держдуми рф за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України. Нині їм загрожує від 15 років ув'язнення чи довічне позбавлення волі.

У березні нинішнього року депутові держдупи рф Ігореві Кастюкевичові, котрий вважається куратором окупованої Херсонської області, повідомили про підозру українські спецслужбовці. Йому інкримінували посягання на територіальну цілісність України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: