У Винниках запрацював шостий осередок «Джерела» для дітей з інвалідністю

photo_2023-05-09_14-43-21 (2)
Фото: «Джерело»

У Винниках біля Львова відкрили вже шостий осередок центру реабілітації «Джерело». Тут діти, які мають труднощі розвитку, весело та з користю проводять свій час у супроводі фахівців: малюють, співають, навчаються та проводять різні рухові активності.

Про це розповіли у Львівській міськраді 9 травня.

Відкрив двері осередок на вулиці Галицькій, 12.

Зі слів керівниці центру Зореслави Люльчак, батьки мають запит, щоб такі послуги ставали доступнішими до місця їх проживання.

«Маємо вже 15 вихованців, які відвідують цю нову філію. Для кожної дитини активності підбираються таким чином, щоб було цікаво і розвитково. Адже за мету ставимо здобуття дітьми соціально-побутових навичок, спілкування і взаємодію зі своїми однолітками. Це дає можливість підготуватися дитині до садку і побачити батькам, що дитина насправді спроможна – щоб у подальшому бути на інклюзії в дитсадку», — пояснює вона.

У новому осередку приймають дітей з інвалідністю із Винник, Тракту Глинянського та Лисинич, в тому числі й внутрішньо переміщених дітей. Загалом осередок розрахований для комфортного перебування 20 дітей. Послуги денного догляду надають інструктор з трудової адаптації, соціальні робітники, вихователь та асистент вихователя.

Ремонтні роботи в осередку розпочали влітку 2021 року. Загальна вартість робіт – 4,2 млн грн (1,8 млн грн профінансовано з міського бюджету Львова, а 2,4 млн грн – благодійні кошти). Також за благодійні кошти (157 тис. грн) придбано дизельний генератор, потужністю 7,5 кВт, для роботи філії за відсутності електроенергії.

Щоб отримати послугу, потрібно звернутися в районний відділ соціального захисту й подати необідні документи. Допомогу у «Джерелі» можуть отримати діти та дорослі, які мають важкі моторні та/або  комплексні порушення, та можуть перебувати в колективі; мають вроджені вади розвитку, генетичні хвороби, синдроми зі стійкими порушеннями у фізичному або інтелектуальному розвитку важкого ступеня.

У Львівській громаді діє шість філій «Джерела» за такими адресами: вул. Кирилівська, 3а (Шевченківський район); вул. Роксоляни, 23 (Залізничний район), вул. Б. Хмельницького, 195 (Личаківський район), вул. В. Великого, 40 (Франківський район), вул. Миколайчука, 24 (Шевченківський район);  вул. Галицька, 12 у Винниках (Личаківський район). Щоденно соціальні послуги (послуги денного перебування) у «Джерелі» отримують 113 дітей та 100 дорослих. Також діє програма раннього втручання та комплексна реабілітація.

Довідка

Центр «Джерело» надає реабілітаційні послуги для дітей і молоді з інвалідністю та дітей з групи ризику. Заснований 1993 року з ініціативи батьків дітей з інвалідністю та волонтерів з Канади. Центр формує та впроваджує новітні стандарти соціальних послуг і є ресурсним центром на регіональному та національному рівнях. За 29 років роботи допомогу отримали близько 8 тисяч дітей та молоді, віком від кількох тижнів до 45 років. Центр фінансується з комунального бюджету міста Львова та за рахунок благодійних надходжень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: