В Уряді планують покращити прозорість оборонних закупівель

вав

Уряд покращує прозорість державних закупівель оборонної продукції в умовах воєнного стану.

Про це йдеться на сайті Урядового порталу України.

Уряд під час засідання 9 травня змінив підходи до закупівлі оборонної продукції. На час воєнного стану вони будуть розділені на дві групи. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, до першої групи входять зброя, техніка й інша продукція оборонного призначення. Інформація про ці закупівлі залишиться закритою. А в другій групі будуть, наприклад, продукти харчування для армії. Відтак замовник буде заздалегідь оприлюднювати оголошення про таку закупівлю, і це оголошення включатиме інформацію про орієнтовні обсяги, умови та терміни поставок.

Також в електронній системі, за словами Прем’єр-міністра, будуть оприлюднюватися звіти про закупівлю, якщо вона укладалася без електронної системи.

Скандал довкола оборонних закупівель у січні 2023 року

Нагадаємо, 21 січня цього року видання ZN.UA оприлюднило матеріал, у якому йшлося про завищення цін на послуги організації харчування військових ЗСУ у 2-3 рази. Інформацію отримало від джерела у ЗСУ, зазначили там.

Зокрема, пише видання, що Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз приблизно 7 грн за штуку.

«Саме видання «Дзеркало тижня» через півтори доби після публікації вирізало кілька позицій зі своєї інфографіки, де містилися некоректні порівняння, по яких вже найбільший розголос. На жаль, зробило це без пояснень. Розуміння некоректності по інших позиціях також прийде», — підкреслив Резніков.

Міністр оборони України Олексій Резніков відреагував на цей скандал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: