Ведуться важкі бої за Бахмут та Мар'їнку, — Генштаб ЗСУ

343945569_221718807247442_8564599204397094362_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Російсько-окупаційні війська нині зосереджені на чотирьох напрямках. Ідеться про Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Мар'їнський. За добу Сили оборони України відбили тут 42 ворожі атаки.

Про це сказано у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 06:00 вівторока, 9 травня.

Там також заявили, що ведуться важкі бої за Мар'їнку та Бахмут на Донеччині.

Детальніше про ситуація на фронті

  • На Лиманському напрямку росіяни безуспішно наступали у напрямку Білогорівки. Окупанти вдарили із авіації по районах населених пунктів Невське і Білогорівка Луганської області та Верхньокам'янське і Спірне на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка і Білогорівка Луганської області та Ямполівка і Спірне - Донецької.
  • На Бахмутському напрямку тривають бої у Бахмуті. Протягом доби наступали у напрямку Іванівського та Часового Яру, однак безуспішно. Окупанти вдарили із авіації по районах населених пунктів Богданівка, Бахмут та Предтечине. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Диліївка, Дружба, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку армія рф наступала в районах Авдіївки та Первомайського Донецької області. Без успіху. Окупанти обстріляли Новокалинове, Бердичі, Ласточкине, Авдіївка, Сєверне, Водяне, Первомайське, Нетайлове Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі Мар’їнки. Також ворожих обстрілів зазнали Георгіївка та Побєда Донецької області.

Яка ситуація на інших напрямках?

  • На Шахтарському напрямку росіяни не наступали впродовж доби. Однак ворог вдарив із авіації в районі Великої Новосілки. Також окупанти обстріляли Парасковіївку, Новомихайлівку та Вугледар.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом минулої доби ворог з мінометів та артилерії обстріляв населені пункти Берилівка, Мощенка, Галаганівка, Леонівка, Олександрівка, Буда-Вороб'ївська, Грем'яч Чернігівської області; Зноб-Новгородське, Стара Гута, Шалигине, Новослобідське, Іскрисківщина, Волфине Сумської області, а також Гоптівка, Красне, Зелене, Стариця, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Караїчне, Мала Вовча, Миколаївка та Нестерне на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку росіяни не проводили наступальних дій. Втім вдарили із авіації по районах населених пунктів Западне та Масютівка. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали Кам'янка, Тополі, Петро-Іванівка, Фиголівка, Новомлинськ, Западне, Лиман Перший, Вільшана, Бугаївка, Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка - Луганської.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках армія рф продовжує оборонятись. Росіяни вдарили із авіації по районах населених пунктів Времівка Донецької області та Гуляйполе і Новоданилівка Запорізької області. Поміж тим, ворог обстріляв понад 30 населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них — Времівка, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір'я, Мала Токмачка та Кам’янське Запорізької області; Золота Балка, Качкарівка, Зміївка, Тягинка, Антонівка, Дніпровське, Кізомис, Станіслав Херсонської області та місто Херсон.

Ситуація на Волині та Полісі

На цих напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Водночас на території білорусі і надалі перебувають визначені підрозділи збройних сил російської федерації.

У ніч проти 9 травня російсько-окупаційні війська завдали чергового масованого удару по Україні. Українські сили протиповітряної оборони ліквідували 23 ворожі цілі, повідомили вранці у Повітряних силах ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: