Бойовик «днр» зі Львівщини обстрілював «Азовсталь»

військовий злоцинець
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Галицький районний суд виніс вирок 46-річному мешканцю Львівщини, який воював на боці  квазіреспублік  у складі в складі 1-го армійського корпусу народної міліції «днр». Йому заочно присудили 15 років позбавлення волі з конфіскацію майна. 

Про це повідомили в управлінні Служби Безпеки України у Львівській області.

Деталі справи 46-річного бойовика

У Службі Безпеки України зазначили, що чоловік добровільно приєднався до терористичної організації квазіреспубліки «днр».

Відомо, що він має позивний «Поляк». Військовий злочинець разом з окупаційними неодноразово здійснював обстріли позицій військовослужбовців Збройних сил України в Маріуполі на Донеччині.

Крім того, «Поляк» демонстративно здійснював артилерійський обстріл з БМ-21 по металургійному комбінату «Азовсталь».

Також 46-чоловік вів активну інформаційну пропаганду. Оперативники встановили, що він брав участь в інтерв’ю з «військовим журналістом» рф, де применшував значення української влади. 

Такі коментарі в інтерв’ю окупант зміг вдало використовувати для виправдання злочинних дій рф щодо України.

Внаслідок слідства Служби Безпеки України отриманих багато доказів, на основі яких суд зміг винести війському злочинцю вирок заочно. 

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні злочину та засулили на 15 років ув’язнення за частиною 1 статті 111 (державна зрада), частини 2 статті 260 (участь в не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) та статті 258-3 (участь в терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше ми повідомоляти, що Служба Безпеки України у ході спецоперацій на території Донецької та Луганської областей затримала чотири агенти рф. Вони коригували ракетні удари по Бахмуту та Краматорську. Заи результатами сліцтва вони проведуть 14 років за ґратами.

Також в Україні засудили російського пропагандиста, який закликав до геноциду українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: