Канада подала заявку на місце у Раді ООН з прав людини

що

Канада оголосила, що добиватиметься місця в Раді ООН з прав людини і відстоюватиме кілька цілей, включаючи гендерну рівність та екологічну справедливість.

Про це заявила міністр закордонних справ Мелані Жолі на пресконференції в Оттаві, передає CBC.

Жолі повідомила, що Канада є захисником прав людини у всьому світі й хоче просувати шість основних пріоритетів як член Ради з прав людини:

  • Просування рівності жінок і гомосексуалістів, а також репродуктивних прав;
  • Підтримати тих, хто є захисниками прав людини у всіх країнах;
  • Протидія тим, хто намагається підірвати права людини в Інтернеті;
  • Просування прав людини для груп корінних народів, у тому числі в Канаді;
  • Закликати до відповіді тих, хто входить до Ради ООН з прав людини, але робить протилежне своєму мандату і намагається придушити права людини.
  • Просування екологічних проблем та справедливості у всьому світі.

Остання оцінка Канади, проведена у 2018 році, показала, що Оттава не виконує своїх власних зобов'язань у галузі прав людини, таких як усунення нерівності в системі кримінального правосуддя та надання рівноправних послуг корінним народам. Оттава також не підписала глобальної конвенції проти тортур.

Рада ООН з прав людини

Рада з прав людини є допоміжним органом Генеральної Асамблеї ООН. Перше засідання Ради пройшло 19 червня 2006 року. Вона є головною в обговоренні і співпраці з прав людини. Здійснює загальні дослідження, готує рекомендації та проєкти міжнародно-правових актів у сфері захисту прав людини, заслуховує доповіді спеціально створених нею допоміжних органів.

7 квітня 2022 Генасамблея ООН призупинила членство Росії у Раді з прав людини через грубі та систематичні порушення прав людини після вторгнення російських військ в Україну. За виключення РФ проголосували 93 країни, проти — 24. 10 травня Генасамблея ООН обрала Чехію членом Ради з прав людини замість Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: