На Львівщині 500 українських підлітків візьмуть участь у проєкті психологічної підтримки

image-22

У Карпатах стартує нова зміна дитячого кемпу психологічної підтримки «Маячки». Пів тисячі підлітків з усієї України прийматимуть на території Національного природного парку «Сколівські Бескиди».

Про це повідомили нам організатори, СОС Дитячі Містечка.

Кемп  – це 14-денний проєкт для психологічної підтримки, відпочинку та відновлення дітей, які постраждали внаслідок російської військової агресії в Україні. Вік учасників — від 7 до 17 років. 

Учасники проєкту:

  • діти з деокупованих територій;
  • діти з родин внутрішньо переміщених осіб;
  • діти військовослужбовців та волонтерів;
  • діти з прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу;
  • діти опікунів і усиновителів;
  • діти, які проживають на території, де ведуться активні бойові дії;
  • діти з інвалідністю, особливостями розвитку (дитина має бути автономна та не потребувати додаткового супроводу тьютерів, медичної підтримки).

Нинішнього року для третьої зміни організатори кемпу підготували атмосферу в індіанському стилі. На дітей чекають вігвами. І навіть їдальні мають незвичний вигляд: «заховались» у великих сріблястих кулях. 

Ігри та розваги - також стилізовані. Діти поділяться на племена, робитимуть свої тотеми та вигадуватимуть легенди власного племені.У програмі кемпу: цілодобова психологічна підтримка, екскурсійні поїздки, корисні майстер-класи, навчання поводженню у надзвичайних ситуаціях. З учасниками працюватимуть 13 кураторів, психологів, інструкторів зі спорту та туризму. 

СОС Дитячі Mістечка — недержавна благодійна організація, що 20 років допомагає в Україні дітям-сиротам та сім’ям з дітьми, що опинились у  складних життєвих обставинах або мають ризик потрапити в цю категорію.Є частиною міжнародної федерації SOS Kinderdorf, яка представлена у 138 країнах світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: