Підозрюваний у розгоні Майдану очолив окупаційну організацію на Херсонщині, — прокуратура

photo_5393544154665044632_x
Фото: ОГП

У Херсонській області викрили фейковий правоохоронний орган, який працював на тимчасово окупованій території регіону. 34 учасникам повідомили про підозру.

Про це заявили у Офісі Генерального прокурора у середу, 10 травня.

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України та окупації частини Херсонщини, громадяни України та рф створили псевдоправоохоронний орган – «главное управление полиции министерства внутренних дел в Херсонской области».

Керувати ним призначили колишнього керівника обласного підрозділу Національної поліції України, підозрюваного в розгоні майдану 2014 року.

Окрім цього, долучили до цього діючих та колишніх працівників територіальних підрозділів Нацполіції України, депутатів місцевих рад від забороненої політичної партії «ОПЗЖ», місцевих мешканців Херсона з проросійськими поглядами. Їх призначили на відповідні псевдопосади у так зване «главное управление полиции министерства внутренних дел в Херсонской области» з присвоєнням спеціальних звань.

Вони виконували злочинні завдання керівництва рф, допомагали окупантам проводити незаконний референдум. Наприклад, розшукували та усували громадян України, які не підтримують ворога і несуть загрозу діяльності окупаційної влади, придушували проукраїнські мітинги.

Окрім цього, викрадали місцевих мешканців, які підтримують Україну, катували їх, проводили з ними «слідчі дії» із застосуванням тортур. Також вони проводили обшуки.

У прокуратурі додають, що внаслідок таких дій громадян України обвинувачували в неіснуючих злочинах проти рф та затримували потерпілих за сфабрикованими кримінальними справами.

Тим часом у Генштабі ЗСУ повідомляють, що на окупованій частині Херсонщини, щоб хоч якось убезпечити свій особовий склад від вогневого ураження ЗСУ, противник і надалі цинічно використовує місцеве населення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: