Чому все більше людей обирають життя за містом

дж

Заміське життя в Україні стає дедалі популярнішим. Люди, які проживають у приміських зонах, повертатися до міста зазвичай відмовляються. Життя без метушні та галасливих сусідів приваблює їх більше, ніж урбаністична метушня.

Тож чи справді переваги життя за містом такі переконливі — розбиралися Дивись.Інфо.

Дружня спільнота

Відсутність сусідів – той головний плюс, який першочергово підкреслюють прибічники життя за межами міста. Наприклад, можна сміливо слухати вночі музику або дивитися фільми, і нікому це не буде заважати. У свою чергу, ніхто не турбує у відповідь.

Звичайно, у заміських комплексах бувають спарені котеджі, але і тут сусідів точно менше, ніж у багатоквартирному будинку. Це не тільки забезпечує спокій, а й дозволяє підтримувати привітні стосунки з людьми навколо. Часто мешканці будинків за містом розповідають про життя із сусідами, немов із сім'єю. Йдеться про походеньки в гості, спільні пікніки на вихідних та вечірні чаювання. Крім того, діти таких сімей зазвичай проводять багато часу разом. Тому їм точно вистачає спілкування та активного дозвілля.

Екологія

Чисте повітря однозначно спонукає людей до переїзду. Особливо це актуально для алергіків і тих, хто страждають від проблем з диханням. Вже через кілька тижнів життя в будинку можна помітити значні зміни в самопочутті: легше дихається, краще спиться, простіше прокидатися вранці, а дні минають бадьоріше. Що важливо, у багатьох заміських комплексах можна насолоджуватися мальовничими краєвидами. Біля будинків є зелені зони, це ще одна можливість активного відпочинку. Вона, зазвичай, привертає увагу сімей з дітьми.

Крім того, заміські будинки є автономними: сонячні батареї на дахах можуть забезпечувати їх напругою, є змога розмістити твердопаливний котел або камін. Коли минулої осені й зими були перебої з електропостачанням, власникам окремих помешкань легше було встановити генератори.

Має значення й те, що у приватній оселі набагато простіше притримуватися концепції розумного споживання - до прикладу, сортувати відходи.

Задній двір

Площа будинку практично завжди більша за площу квартири, але це ще не все. До будинку додається власна ділянка. А на ній, залежно від площі та умов, можна облаштувати ще масу приємних моментів: альтанку, місце для шашликів, дитячий майданчик, басейн, клумбу.

До того ж, автоматично зникає проблема паркування автомобіля. Особливо це актуально у Львові з його вузькими вуличками та старою забудовою. У передмісті це питання навіть не виникає, адже на ділянці можна облаштувати надійне місце для паркування або повноцінний гараж. При цьому за нього не доведеться платити і не потрібно буде турбуватися про безпеку автомобіля.

Доступність

Ідеально підійде життя за містом людям з особливими потребами. У власному комфортному будинку немає необхідності постійно користуватися ліфтом чи пандусами, без чого не обійтися у багатоквартирних комплексах. До прикладу, людина на кріслі колісному може спокійно пересуватися в будинку та у дворі. Те ж стосується і дитячих візочків. Це не тільки покращує ментальний стан маломобільних людей, а ще й полегшує життя їхнім родинам. В тому числі, мешканці мають більше можливостей для спілкування — з тими ж сусідами зокрема.

Домашні улюбленці

У власному будинку можна завести тварин. До прикладу, великий собаці буде де розігнатися, а кіт матиме простір для пустощів. Бо ж зрозуміло, не всіх домашніх улюбленців комфортно утримувати в квартирі. А в заміському будинку є можливість без проблем завести птаха, кролика, гризуна, рептилію чи навіть курчат. І діти раді, і клопоту з сусідами немає, так би мовити. Погодьтеся, вигуляти собаку біля лісу набагато приємніше, ніж витрачати час на дорогу до парку. Особливо якщо парк далеко, а часу обмаль.

Економія

Однак проживання у власному будинку потребує відповідних затрат. Ще на етапі купівлі ви зіштовхнетеся з доволі високими ціновими стандартами. Крім того, cкладним є життя в заміському помешканні без автомобіля. Власний транспорт забезпечує мобільність, але потребує додаткових витрат - на пальне та обслуговування. Особливо це актуально для великих сімей: комусь потрібно на роботу, комусь - на навчання, зазвичай в різні точки міста та різний час. До того ж, потрібен більш раціональний підхід до планування покупок: за певними товарами необхідно їхати в місто.


Заміський комплекс «Липові Роси»

Ідея цього міста за містом у візуальному та слуховому контакті. Це про сусідів, які знають один одного особисто, забігають в гості за порадою чи організовують спільні посиденьки на терасі. Це також і про зв'язок із природою, адже тут можна насолоджуватись красою та звуками лісу поруч із власним будинком.

Тут відчувається і міський стиль життя, бо є вся необхідна інфраструктура, різні активності та тісний контакт із людьми.

У Липових Росах ви є частинкою містечка та можете впливати на нього. Адже мешканці упорядковують простір біля будинків на свій смак та спільно творять атмосферу відкритості та гармонії.

Жити у місті за містом — це не просто гучні слова, це основа концепції комплексу. У Липових Росах кожен відчуває свободу та довіру. Тут усе містечко як на долоні. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: