У МЗС України закликали не вважати очікуваний контрнаступ останнім

345609102_737623254826230_6972351178495829410_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав не вважати очікуваний контрнаступ українських військ останнім. Ймовірно, доведеться готуватися до наступного.

Про це він сказав в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

«Не вважайте цей контрнаступ останнім, тому що ми не знаємо, що з цього вийде. І якщо цим контрнаступом нам вдасться звільнити наші території, то в кінці ви скажете, що це був останній, а якщо ні, то, значить, треба готуватися до наступного контрнаступу», — відповів очільник МЗС.

Що ще відомо?

Ще 19 квітня нинішнього року заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські захисники вже проводять контрнаступ на сході країни.

А пізніше, 28 квітня, очільник Міноборони Олексій Резніков заявив, що підготовка до контрнаступу є на завершальній стадії.

Напередодні міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українські захисники підуть у контрнаступ за кількома напрямками. З його слів, можна очікувати контрнаступ ЗСУ у квітні-травні нинішнього року.

Про контрнаступ заговорив на початку квітня й глава держави Володимир Зеленський:

«Що стосується нашого просування вперед на фронті, я не можу сказати, коли ми будемо готові до дуже конкретних речей. Але ми готуємося, щоб бути сильними на бою і деокупувати нашу землю. Важко сказати, як і коли це буде зроблено. Я не говоритиму про конкретні речі, тому що ми не можемо дати можливість терористам з рф підготуватися до наших методів і кроків з деокупації. Але ми це зробимо, і вони повинні знати це. У них ще є час піти звідти, інакше ми їх знищимо».

За даними секретаря Ради нацбезпеки та оборони України Олексія Данілова, остаточні плани контрнаступу Збройний сил України, зокрема терміни та напрями просування військ, поки не затверджені президентом країни Володимиром Зеленським.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: