У Пентагоні офіційно підтвердили збиття «Кинджала» рф із системи Patriot

photo_5332695613520857569_y-1
Фото: Олексій Резников

У Міністерстві оборони США офіційно заявили, що українські військові збили російську ракету «Кинджал» за допомогою зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Про це повідомив речник Пентагону бригадний генерал Патрик Райдер, цитує CNN у вівторок, 10 травня.

«Я можу підтвердити, що вони збили російську ракету, застосувавши систему протиракетної оборони Patriot. Відомо, що ця система є частиною ширшого спектру засобів протиповітряної оборони, які Сполучені Штати та міжнародна спільнота надали Україні», — сказав Райдер.

І додав, що США та їхні партнери продовжуватимуть нарощувати засоби ППО наземного базування та боєприпаси, «щоб допомогти Україні контролювати своє суверенне небо та захистити своїх громадян від росії».

Що передувало?

Напередодні, 5 травня, на українському порталі Defense Express з'явилась інформація про те, що українські захисники вперше збили ракету «Кинджал». Там зазначили, що отримали фото уламків, зокрема носового обтічника зі слідами ураження. Вони належать ракеті Х-47 «Кинджал», якою окупанти намагались уразити Київ у ніч проти 4 травня.

Водночас там додали, що Україна вже офіційно отримала засоби, які можуть боротися з балістичними цілями, — зенітно-ракетні комплекси Patriot. Ще у квітні речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповідав, що лише під час реального бою стане відомо, чи зможуть комплекси Patriot збивати балістичні ракети, які запускають росіяни. Ідеться про «Кинжали» та «Інскандери».

Довідка

Комплекси Patriot розроблені компанією Raytheon. Вони вперше були розгорнуті армією США в середині 1980-х. Patriot модернізується та перебуває на озброєнні понад 10 країн, зокрема США, Ізраїлю, Німеччини, Іспанії. Його роль – захищати від повітряних та ракетних загроз у складі інтегрованої системи ППО. Залежно від модифікації цей комплекс ППО здатний прикривати радіус 100 км, а балістичні ракети – збивати в зоні 15-20 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: